Radio Moreenin avustajat

Nooa Riitijoki

Pause

Pause on suomalaisen ja ulkomaalaisen hiphop-musiikin erikoisohjelma.

Ohjelmassa kuullaan hiphoppia niin aloittelevilta tekijöiltä kuin myös kokeneilta konkareilta.

Pausessa vierailee myös rutkasti kotimaisia alan artisteja. Tervetuloa kuuntelemaan!

Voit "tykätä" Pause-ohjelmasta myös Facebookissa.


Janne Hirvisaari

Radiolammas

Radiolammas on tyylittömän mutta raskaan maanalaisen kulttuurin vahvasti keskusteleva, haastatteleva, uutisoiva, kritisoiva ja ajatuksia herättävä ajankohtaismakasiini.

Lammasmediaa jo vuodesta 1999 tuottaneen musalaiffin elävien kuolleiden ankean harmaa radioshow, siis kaikkea sitä mitä pikkunäppärä ja dynaaminen nykyradio ei ole.

Radiolampaan kotisivut löytyvät osoitteesta radiolammas.lammaszine.fi.

 


Jere Dangerous

Riddim Radio

Riddim Radio on Radio Moreenin jamaikalaisen reggae-musiikin erikoisohjelma. Ohjelmaa toimittaa Jere Dangerous. Riddim Radiossa kuullaan uutta ja vanhaa reggaeta ja tutustutaan musiikin taustoihin.

Useimmiten lähetykset on rakennettu jonkun teeman ympärille, esimerkiksi jonkin artistin, tyylisuunnan, laulunaiheen tai levy-yhtiön pohjalta. Ohjelma keskittyy jamaikalaiseen tuotantoon, mutta myös muualla tehtyä reggaeta soitetaan, suomesta japaniin. Myös reggaen taustalla olevia yhteiskunnallisia, kulttuurisia ja filosofisia kysymyksiä käsitellään, vaikka pääpaino onkin musiikissa.

Jere Dangerous on pitkän linjan reggae-harrastaja. Hän on järjestänyt reggae-tapahtumia, toiminut tiskijukkana ja kirjoitellut aiheeseen liittyviä artikkeleita eri medioihin.


Hanna Kaisa Hellsten

Puskaradio

Radio Moreenin Puskaradiossa tarkastellaan luontoa ihmisen vinkkelistä, ja uhanalaisen saa sanoa niin kuin se on. Ohjelman toimittaa Hanna Kaisa Hellsten.

 

 

 

 


Erkki J. Mervaala

Kupit kaakkoon

Kupit kaakkoon on Erkki J. Mervaalan hostaama huikean hieno musiikkiohjelma Radio Moreenissa. Kuuluupa perjantaihisi rockia tai progea, vanhaa tai uutta, niin tämä ohjelma saa korvasi toivomaan voivansa kehrätä tyytyväisyydestä. Syksystä 2013 lähtien ohjelmassa kuullaan myös liveyhtyeitä haastatteluiden kera.

 

Moreenin mainio mixtape

Maanantaiaamuisin klo 8.00-9.30 ja lauantai-iltaisin klo 18.00-19.30

Maanantaiaamujen ja lauantai-iltojen uusi musiikkiohjelma Moreenin mainio mixtape tarjoilee kevään ajan mehevää, menevää, maukasta musiikkia 90 minuutin äänielämyksinä.

Mmm...

 


Kai Kiviranta

Bluestime
Americana
Jazzklassikko

Bluesmies jo vuodesta 1975. Bluestime-ohjelmaa olen tehnyt vuodesta 1992 lähtien. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat 1920- ja 30-lukujen countryblues ja 1940- ja 50 -lukujen r'n'b. Jazz kiinnostaa koko leveydeltään, koska se on hyvää viihde- ja tanssimusiikkia. Lisäksi paha groove on hyväksi sielulle ja sydämelle.

Myös psykedelia, rockabilly, avantgarde, uudempi länsimainen taidemusiikki ja vanhan liiton rock koskettavat. Vanhoista perinnemusiikeista puhumattakaan.

Harrastukset: polkupyöräily, antiikin kirjallisuus, poliittinen historia, astanga, meditaatio, bassonsoitto ja yleinen hassuttelu.

Mottoni: puoliksi ajateltu on hyvin tehty.


David Mawby

Anything goes with David Mawby

Shakin' All Over

David Mawby ja perjantai-illan Shakin' All Over ovat jo käsite Radio Moreenissa!

50- ja 60-lukujen iki-ihanat rock-klassikot antavat takuuvarmasti vauhtia alkavaan viikonvaihteeseen!

David has promised to introduce himself to the listeners more intimately quite soon on these pages...


Muusa Kostilainen

Mare Nostrum

Mare Nostrum -musiikkiohjelmassa keskitytään Välimeren maiden musiikkiin. 

Musiikkia kuullaan monipuolisesti eri tyylilajeista ja aikakausilta Välimeren molemmin puolin. Mahdollisuuksien mukaan kuullaan myös eri maiden musiikkiin ja/tai kulttuuriin liittyviä haastatteluja.

Ohjelman toimittaa Muusa Kostilainen, joka opiskelee Tampereen yliopistossa pääaineenaan ranskan kieli, mutta kuten kielitieteilijän kuuluukin, kiinnostunut myös monista muista kielistä (mm. espanja, italia, romania, arabia, kreikka, turkki jne.), joita opiskelee mm. siksi, että ymmärtäisi paremmin eri kielisten laulujen sanoja. Aloittanut tänä vuonna myös etnomusikologian opiskelun kaiken muun hyvän lisäksi. ;) Soittaa radiossa sekä omia suosikkikappaleitaan että yleisön toiveita.

Mare Nostrum -ohjelmalla on Facebook-ryhmä, jossa on lisää tietoa ohjelman sisällöistä sekä linkkivinkkejä. Ryhmässä myös mahdollisuus esittää toiveita tulevien lähetysten varalle. Mare Nostrumin blogi löytyy osoitteesta marenostrum-muusa.blogspot.com.


Timo Pelkonen

Timon mansetit

"Timon mansetit -ohjelman tekeminen on ollut minulle suuri haaste. Ohjelman myötä olen saanut tavata ihmisiä kohtaloineen, jotka ovat avanneet silmäni näkemään maailmaa eri tavoin.

Elämä ei ole aina helppoa, sen tietää meistä jokainen. Voimme kuitenkin vaikuttaa sen kulkuun omilla asenteillamme. Lainatakseni erään haastateltavani ajatusta: tärkeintä elämässä on oppia antamaan itselleen anteeksi. Se pitää paikkansa.

Ystävät ovat elämän suola. Iloitsen, jos olet iloinen - lohdutan, jos olet onneton. Luovana persoonana rentoudun ja haen inspiraatiota maalta, oli kesä tai talvi. Mottoni on: nauti tästä päivästä, huomenna kaikki voi olla toisin."


Aleksi Jyrälä, Heta Hedman ja Nico Surenkin

Wirtanappi 

Wirtanappi vie sinut yön horroksesta uuteen uljaaseen perjantaihin ja viikonloppuun! Studiossa Aleksi, Heta ja Nico, joiden seurassa herääminen muuttuu elämykseksi. Aiheina ajankohtaiset teemat maailmalta ja Tampereelta kulttuurista yhteiskuntaan ja yliopistosta oikeaan elämään. On vieraita, reportaaseja, leffa-arvioita ja whatnot. Jokainen show on uusi ja raikas.

Tärkeintä olet kuitenkin Sinä, rakas kuuntelija, joten ota some kauniiseen käteen ja osallistu keskusteluun tai heitä kommenttisi ohjelmasta osoitteessa facebook.com/wirtanappi tai twitterissä hashtagilla #wirtanappi. Näin pääset mukaan Wirtanapin hekumaan!


Siskotuulikki Toijonen

Siskotuulikki

Bravo!
Kirjoja, muistoja, elämää...
Musiikkia, muistoja, elämää...
Partituurit auki!

Siskotuulikki Toijosen kulttuuriohjelmat, kuten Bravo!, Kirjoja, muistoja, elämää... ja Musiikkia, muistoja, elämää..., ovat jo käsite Radio Moreenissa.

Tämä kulttuurin tuntija ja monitoiminainen kertoo lähiaikoina itse itsestään tällä sivulla...


Johanna Tolvanen

Sankareita ja seikkailuja

"Sankareita ja seikkailuja iskee kanveesiin tai potkaisee nivusiin, kun sitä vähiten odotat. Ohjelmassa on uppoavaa ja koukuttavaa pakinaa. Erä kestää puolituntia, mutta kulmaukseen ei jäädä, sillä maailmanmusiikki ja historian salatut mysteerit takovat ohimoasi vielä pitkään."

Ohjelman kehissä on Johanna Tolvanen, median monitoimiottelija - kirjaston lukutoukka, valokuvauksen linssilude, taiteenkärpäsen purema ja elämän taiteilija.

Astu köysien yli ja viritä kanavasi Sankareihin ja seikkailuihin. Tyrmäydy, hurmaudu ja kuuntele!

Johanna kirjoittaa myös blogia kissanelämästä. Raitahäntä-blogi löytyy osoitteesta j0hh2nn2t2012.blogit.fi.


Radiokollektiivi

Totuusradio

Kaksituntinen slow radio movementin etujoukoissa käyvä Totuusradio sisältää keskustelua aikamme ideologioista ja poliittisista taisteluista sekä kerää sivuilleen kiinnostavimmat materiaalit.

Tutustu ohjelmien teemoja syventäviin artikkeleihin sekä Totuusradion omaan luentoarkistoon, videosanakirjaan ja PDF-kirjastoon Totuusradion sivuilla osoitteessa totuusradio.fi. Ohjelma-arkistosta löydät menneet ohjelmat mp3-muodossa.


Mikael Mattila

Rahvaanmusiikin radio

Rahvaanmusiikin radio on Radio Moreenin suomalaiseen kansanmusiikkiin keskittyvä radio-ohjelma.

Ohjelma on tiiviissä yhteistyössä Rahvaanmusiikin iltoja järjestävän Rahvaanmusiikin kerho ry:n kanssa.

Rahvaanmusiikin radio tarjoilee äänilevyjä ja ajankohtaista asiaa kansanmusiikista. Kuuntele, koe ja ylläty!


Juhani Vahtokari

Parhaat päältä

"Moi!

Olen aina rakastanut mikrofonia. Niinpä en yli tuhannen Yleisradioon tekemäni ohjelman jälkeen malta lopettaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Moreeni on tullut tutuksi; studiolle on mukava mennä. Nykyisin tapaan mielenkiintoisia oman alansa huipputekijöitä ohjelmasarjassa "Parhaat päältä". Mukana ovat olleet mestarit aina teatterista urheiluun ja musiikkiin. Ties mitä kaikkea sarja vielä tuo tullessaan!"


DJ Aleksi

Friday House

DJ Aleksin (White Tie DJs, SMOOD) houstaama ja toisinaan mielenkiintoisten vieraiden tähdittämä housemusiikin erikoisohjelma tuo Moreeniin joka toinen perjantai-ilta herkullisen kattauksen tarkoin valittua housemusiikkia sekä annoksen klubikulttuuria. TUNE IN.

Lisätiedot ja paljon toivotut kommentit http://fb.com/djaleksialeksi.


Jenni Vuorinen

Olen 32-vuotias filosofian maisteri. Olen kotoisin Itä-Suomesta, mutta opiskeluni opiskelin Turussa. Jo lukion päättymisestä saakka halusin kuitenkin asumaan Tampereelle ja vihdoin vuonna 2004 tuo toive toteutui. Muutama vuosi sitten työskentelin museolla tallentajana ja tuolloin kiinnostuin luettelointi- ja järjestelytyöstä. Tuttavani suosituksesta suoritin asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkinnon tavoitteenani päästä työskentelemään arkistojen parissa. Radio Moreenissa tehtävänäni on järjestää cd-levykokoelmaa ja viedä sen levyjä tietokantaan, eli työ sopii minulle kuin nakutettu.

Tallennustyön ohella − teen sitä vapaa-aikananikin − kiinnostuksenkohteisiini kuuluvat Mattelin Barbie-nuket, sukututkimus, palapelit sekä käsityöt. Ulkoilen myös mielelläni kaiken näpertämisen vastapainoksi.


Juho Aittanen, Ville Kaunisto, Riku Mäkelä, Markus Tapio.

Pelimiehet 20XX

Pelimiehet 20XX on uusi kepeällä otteella ja rakkaudella leivottu radio-ohjelma videopeleistä ja ihmisistä jotka niitä harrastavat. Studioon näkemyksiään peleistä, mekaniikoista, trendeistä, pelitaloista ja kaikesta, mitä aiheeseen liittyy astuu joka toinen viikko jakamaan neljä salskeaa nuorta miestä, joilla suonissa virtaavat polygonit ja pikselimössö.

Juho nauttii erittäin lyhyistä kävelyistä sisätiloissa, romanttisista mikroaterioista ruudun sinertävässä hohteessa ja itseironiasta.

Markus pitää videopeleistä paljon enemmän kuin ehtii niitä todellisuudessa pelata, ja on tästä syystä auttamattomasti Pelimiesten n00b.

Riku on Pelimiehien harmaahapsi, kepin varassa kävelevä sienimaailman konkari ja syvä-ääninen asioiden summaaja.

Ville on.


Ilmari Hietala, Jimi Manninen, Miia Joronen, Tuulia Paulanto ja Jenna Vehka-aho

Kaleidoskooppi

Perjantai-illan suora makasiiniohjelma. Sana kaleidoskooppi tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa perjantai-illan kliimaksia. Ohjelma on ajasta irtaantunut ja saattaa käsitellä mitä tahansa, tarjoten monipuolisen, vaihtelevan ja symmetrisen kokonaisuuden.

 

 

 

 

 


 

Silja Eisto ja Kaisa Suomalainen

Kotikulmilla

Kotikulmilla on ohjelma, jossa perehdytään Tampereeseen ja tutustutaan sen moninaisiin asukkaisiin. Jokaisella jaksolla on oma teemansa, ja ohjelman aikana vieraillaan aina kahden tamperelaisen luona. Ensimmäisen jakson teemana on käsityöläisten Tampere, ja omasta ammatistaan ja Tampere-kokemuksistaan kertovat korusuunnittelija ja suutari. Kevään aikana selvitämme myös, miltä öinen Tampere näyttää ja millainen eläinkaupunki rakas Mansemme oikein on. Ohjelmamme on ihmislähtöistä ja koukuttavaa Tampere-rakkautta parhaimmillaan! Kuuntele ja löydä kotikaupunkisi aivan uudella tavalla.

 


Klaus Elfving

Tings

Tings on uusi avarakatseinen musiikin erikoisohjelma Radio Moreenissa joka toinen perjantai. Ohjelma yhdistelee rakkaudella jazzia, brasilialaista musiikkia, soulia, hiphopia, housea, uutta elektronista musiikkia ja kaikkea näiden väliltä. Ohjelman juontaa Klaus Elfving eli lyhyemmin Klaus Wing. Ohjelman ohella järjestetään myös kerran kuussa Café Europassa Good Things -iltaa, joka jatkaa samaa ohjelmasta tuttua linjaa ja esittelee säännöllisen epäsäännöllisti myös live-vieraita.