Klassista Moreenista

Klassinen musiikki on aina ollut vahvasti esillä Moreenissa. Puolenpäivän molemmin puolin Moreenissa soi klassinen päivittäin vaihtuvan teeman mukaan. Toimitetun ohjelman päätyttyä Moreenin taajuudella siirryttään tauttoman klassisen pariin. Se soi läpi yön seuraavaan aamuun.

Myös Klassisen musiikin erikoisohjelmat palvelet kuulijoitaan. Partituurit auki esittelee joka torstai Moreenista kuuluvan Tampere Filharmonian perjantain konsertin.

Klassinen ilta esittelee suomalaisia nykysäveltäjiä. Kahden ja puolen tunnin mittainen syväsukellus taidemusiikin tekijöiden hengentuotteisiin kuullaan Moreenissa sunnuntaisin. Ohjelma on laina Helsingin Lähiradiosta ja sitä toimittavat Martti Laitinen ja Markus Virtanen.

Toimittaja Siskotuulikki Toijosen ääni ja asiantuntevat musiikkiohjelmat ovat kuuluneet yhtä kauan kuin Moreenin lähetyskin. Siskotuulikki Toijonen on saanut vieraakseen niin ulkomaiset kuin kotimaisetkin huippuartistit ja kapellimestarit. Toijosen ohjelmat Bravo! ja Musiikkia, muistoja ja elämää... sukeltavat kulttuurin, elämän ja kulttuurielämän syövereihin.

Klassisen musiikin helmiä Moreeniin on vuosien ajan tuonut myös Pentti Mikkonen. Hänen oma suhteensa klassiseen musiikkiin orkesteriviulistina antaa persoonallisia näkökulmia aiheeseen.

Mikkonen on ehtinyt vuosien varrella lähettää useita ikimuistoisia sarjoja. Parhaillaan Moreenissa kuullaan Mikkosen toimittama Epämusikaalinen Freud – psykoanalyytikko musiikkimaailmassa –sarja.

< Radio Moreeni

Kulttuuriradio >