Juttuarkisto

Kaverit vai koulu - kumman valitset?

Suomalaisella koululaisella on rajallinen määrä aikaa ja kova valinta tehtävänä. Kiinnittääkö huomio kouluun vai kavereihin? Tohtorikoulutettava Sanna Ulmanen kertoo, millaisissa ristipaineissa nuoret elävät.

Juttu on esitetty Radio Moreenin Verstaalla 7.10.2014. Toimittaja on Leena Pihkala.

Esko Roineen 70-vuotishaastattelu

Näyttelijä Esko Roine ei anna iän hidastaa.

70-vuotispäiviään syyskuun alussa viettänyt näyttelijäkonkari esiintyy yhä usealla eri näyttämöllä tiuhaan tahtiin.

Nyt Tampereen työväen teatterin johtajanakin toiminut Roine valloittaa lavat Mielensäpahoittaja ja poika -juhlanäytännöillä.

Vaikka esitystä nähdäänkin myös Helsingissä, Esko Roine pitää itseään nimenomaan tamperelaisena näyttelijänä.

Jutun toimittaa Erkki J. Mervaala.

Tiedosto: 

Radio Moreenin rahoitusmalli uudistetaan

3.9.2014

Tampereen yliopiston rehtori Kaija Hollin mukaan tärkeintä on saada oma yliopistoradio mahdollisimman suureen hyötykäyttöön. Tähän asti Radio Moreenin toiminta ja talous ovat olleet pääosin Viestinnän, median ja teatterin yksikön harteilla.

Kaija Holli kertoi Radio Moreenin 25-vuotisjuhlalähetyksessä 2.9.2014, että kanavan rahoitusmalli mietitään uudelleen syksyn tulosneuvotteluissa.

Rehtorin haastattelu on kuunneltavissa alla. Toimittajana on Erkki J. Mervaala.

Radio Moreeni 25 vuotta

Nykyään radiojutut tehdään digitaalisilla tallentimilla, joista haastattelut on helppo siirtää tiedoistoina tietokoneelle käsiteltäviksi. Toisin oli Ylen uutisankkuri Jussi-Pekka Rantasen opiskellessa tiedostusoppia Tampereen yliopistossa 90-luvulla. Jutun on toimittanut Marianne Minkkinen.

Moreenista ponnistetaan pitkälle. Musiikkimaailman moniottelija Annamaija Saarela oli Moreenin harjoittelija kaksikymmentä vuotta sitten. Radiosta hän päätyi esimerkiksi Tampereen musiikkijuhlien toiminnanjohtajaksi ja muusikkojen liiton projektisuunnittelijaksi. Nyt Saarela on Pirkanmaan festivaalit ry:n johdossa. Näkeekö Annamaija Saarela Radio Moreenin arvokkaana vielä näiden vuosien jälkeen? Jutun on toimittanut Leena Pihkala. 

Lännen median päätoimittajalla Matti Posiolla on pitkä yhteinen historia Radio Moreenin kanssa. Konkaritoimittaja Posio on työskennellyt Aamulehdessä ja Alma Mediassa mm. uutispäällikkönä, tuottajana, Moskovan kirjeenvaihtajana, Kulttuuri-osaston esimiehenä ja Lapin Kansan päätoimittajana. Radio Moreenissa Matti Posio aloitti varsin nuorella iällä. Toimittajana Leena Pihkala.

Moni tuttu radio- ja tv-kasvo on ottanut ensiaskeleensa sähköisen median parissa Radio Moreenissa opiskellessaan tiedotusoppia Tampereella. Opiskeluaikoina radiotyön opettaja kehui Piia Pasasta tämän juontajanlahjoista. Nykyisin Piia Pasanen tunnetaankin Ylen uutisankkurina. Piia Pasasta jututti Marianne Minkkinen. 

Radio Moreeni aloitti toimintansa lähes päivälleen 25 vuotta sitten, 4. syyskuuta 1989, Yliopistoradion nimellä. Yliopistoradion nimi muutettiin Radio Moreeniksi vuoden 1992 alussa. Ajatuksena oli kiinnittää kanava yliopiston lisäksi aiempaa tiiviimmin myös tamperelaisuuteen, kulttuuriin ja ympäröivään yhteiskuntaan. Tämänpäiväisessä lähetyksessä vanhat ja nykyiset moreenilaiset kertovat ajatuksiaan ja muistojaan Moreenin historian varrelta. 

Eräs henkilö on elänyt Moreenin vaiheiden mukana pidempään kuin kukaan toinen. Toimittaja Ritva Alpolaa ei turhaan kutsuta Rouva Moreeniksi. Hänen uransa kanavalla on kestänyt jo yli 20 vuotta. Alpola tuli töihin Radio Moreeniin 90-luvun alussa, vain muutama vuosi kanavan perustamisen jälkeen. Jutun on toimittanut Päivi Harkko.

Hervannan uusi paikallisuus

Setlementtiliitton uusi paikallisuus -hanke kehittää ja toteuttaa keinoja, joilla asukkaat voivat vaikuttaa omaan paikallisyhteisöönsä. Yhteistyötä tehdään asukkaiden, kunnan ja järjestöjen kanssa. Tampereella uutta paikallisuutta toteutetaan legendaarisessa Hervannassa. Mielikuvissa Hervanta on ghettoutunut betonihelvetti, mutta asukkaille se on yhteisöllisyyden paikka. Tiesitkö, että alueelle toimii aikapankki ja elokuvateatteri? Hervannan uusi paikallisuus-hankkeen vastuuveturi Salome Tuomaala kertoo Leena Pihkalalle, kuinka lähiöön saatiin kulttuuria ja kansalaisaloitteita.

Juttu on esitetty Eloverstaalla 27.8.2014

Juoksuhaudantie

RedNoseClub on tarttunut Kari Hotakaisen Finlandia-palkittuun Juoksuhaudantie-romaaniin. Tuloksena on omintakeinen sovitus, jossa klovni kohtaa kotirintamamiehen. Esityksen yhteydessä on puhuttu paljon teatteriklovneriasta. Mitä se on ja voiko myös Kari Hotakaista kutsua klovniksi? Ilana Pantzar tapasi ohjaaja Otso Kauton ja näyttelijäkaksikko Tuukka Vasaman ja Timo Ruuskasen Tampereen Teatterikesässä.

Haastattelu on esitetty Eloverstas-ohjelmassa 8.8.2014.

Tiedosto: 

#Radio2014-paneelikeskustelu

Mitä eroa on radiotoimittajalla ja -juontajalla? Voiko radiotoimittaja elää ilman sosiaalista mediaa? Mikä merkitys on radion soittolistalla?

Radiofestivaaleilla 25.4.2014 järjestetty #Radio2014-paneelikeskustelu keräsi yhteen nuoria radioalan ammattilaisia keskustelemaan radiotoimittajan identiteetistä, sosiaalisen median merkityksestä radiotyössä ja suomalaisen radion tulevaisuudesta.

Panelisteina ovat Iskelmän aamujuontaja Antti Granlund, Radio Helsingin tuottaja Tuuli Hongisto ja Yle Tampereen aamujuontaja Jyrki Hakanen. Puhetta johtavat Tampereen yliopiston journalistiikanopiskelijat Aapo Laakso ja Ilana Pantzar.

Kesäauto irtoaa 500 eurolla

Ja halvemmallakin, jos on antaa vene vaihdossa

Mitä täytyy ottaa huomioon kesäauton hankinnassa? Millä hinnalla saa turvallisen kesäkaaran? Moreenin Säde Mäkipää kysyy ohjeita Hatanpään Pluskatsastuksen Teemu Kyllöseltä ja yrittää ostaa itselleen Opelin.

Juttu on esitetty Radio Moreenin Verstaalla 8.5.2014.

 

Tiedosto: 

TAMKin pelimessut 2014

TAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijat ja opettajat järjestävät pelimessut TAMKissa 7.5.2014. Erkki J. Mervaalan haastateltavana on yliopettaja Rami Lehtinen. 

Tiedosto: 

DJ Kridlokk Räppiöllä

Räppiöllä haastateltavana DJ Kridlokk.

Tiedosto: 
Julkaise syötteitä