Juttuarkisto

#Radio2014-paneelikeskustelu

Mitä eroa on radiotoimittajalla ja -juontajalla? Voiko radiotoimittaja elää ilman sosiaalista mediaa? Mikä merkitys on radion soittolistalla?

Radiofestivaaleilla 25.4.2014 järjestetty #Radio2014-paneelikeskustelu keräsi yhteen nuoria radioalan ammattilaisia keskustelemaan radiotoimittajan identiteetistä, sosiaalisen median merkityksestä radiotyössä ja suomalaisen radion tulevaisuudesta.

Panelisteina ovat Iskelmän aamujuontaja Antti Granlund, Radio Helsingin tuottaja Tuuli Hongisto ja Yle Tampereen aamujuontaja Jyrki Hakanen. Puhetta johtavat Tampereen yliopiston journalistiikanopiskelijat Aapo Laakso ja Ilana Pantzar.

Kesäauto irtoaa 500 eurolla

Ja halvemmallakin, jos on antaa vene vaihdossa

Mitä täytyy ottaa huomioon kesäauton hankinnassa? Millä hinnalla saa turvallisen kesäkaaran? Moreenin Säde Mäkipää kysyy ohjeita Hatanpään Pluskatsastuksen Teemu Kyllöseltä ja yrittää ostaa itselleen Opelin.

Juttu on esitetty Radio Moreenin Verstaalla 8.5.2014.

 

Tiedosto: 

TAMKin pelimessut 2014

TAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijat ja opettajat järjestävät pelimessut TAMKissa 7.5.2014. Erkki J. Mervaalan haastateltavana on yliopettaja Rami Lehtinen. 

Tiedosto: 

DJ Kridlokk Räppiöllä

Räppiöllä haastateltavana DJ Kridlokk.

Tiedosto: 

Jodarok Räppiöllä

Räppiön Silja Viitala haastatteli rap-artistia Jodarok.

Tiedosto: 

Sodan ja rauhan miehet

Vuonna 1978 Yleisradio esitti ensimmäisen jakson 10-osaisesta televisio-ohjelmasta Sodan ja rauhan miehet. Sarjan ohjannut ja käsikirjoittanut Matti Tapio oli alkanut kerätä sarjan aineistoa jo 1970-luvun alkuvuosina. Sarja käsitteli Suomen ulkopoliittista kehitystä 1930-luvun loppupuolelta jatkosodan alkuun.

1970-luvulla YLEssä vaikuttaneen toimittajan Seppo Heikki Salosen kirja on nimeltään Sodan ja rauhan miehet - kuvaus televisio-ohjelmasta ja siihen kohdistuneesta ulkopoliittisesta painostuksesta 70-luvun Suomessa.

Sodan ja rauhan miehet on dokumenttipohjainen näytelmäsarja, jonka materiaali on koostettu arkistolähteistä, asiantuntijahaastatteluista sekä esimerkiksi kokousten pöytäkirjoista. Käsikirjoitukseen osallistui näin ollen välillisesti ulkopolitiikan korkeimpia virkamiehiä.

Seppo Heikki Salosta haastattelee Erkki J. Mervaala.

Akateeminen yöpeliradio 5.4.2014

Lauantaina 5.4. klo 00.30 - 06.30

Päivisin pelaajia, öisin Yöpeliradion tekijöitä. Akateemiset Pelaajat Ry:n jäsenistö pohdiskeli lyhyen podcastin tekemistä, mutta suuruudenhulluus vei voiton. Yhtäkkiä kööri huomasikin sopineensa Radio Moreenin taajuuksien valtaamisesta kokonaisen yön ajaksi.

Ilta tarjosi on keskustelujen, pelimusiikkien sekä visailujen lomassa myös legendaarisen Lohikäärmepuun paluun, kun Andy Pilke palaa eetteriin juontamaan radioroolipelin kenties vihoviimeistä tulemista. Mukana myös Käpylehmä-podcastin juhlava reunion.

Nyt julkaistavat podcastit tuovat myös uneliaampien kuulijoiden saataville nämä historialliset yöpelihetket Radio Moreenissa.

Andy Pilkkeen intro Lohikäärmepuuhun (01:57)

Lohikäärmepuun paluu (56:42)

Käpylehmä - The First Final Reunion (30:45)

Haastattelussa Andy Pilke (13:44)

 

Yöpeliradioon voi kommentoida Facebook-tapahtuman seinällä sekä Twitterissä #yopeliradio.

 

Surukonferenssi Tampereella 10.-11.4.2014

Millaista on suomalainen suru? Muun muassa siihen vastaa Säde Mäkipään haastattelussa terveystieteiden dosentti ja surututkija Anna-Liisa Aho.

Tiedosto: 

Nuoret sanat

Monitoimitalo 13:sta on nähtävillä nuoria sanoja kirjoitettuna vohvelikankaalle. "Höpönassu" ja "ei todellakaan ole ollut ikävä" ovat osa taiteilija Meri Westlinin yhteisötaideteosta Nuoret sanat.

Projektiin on osallistunut kolme koululuokkaa Tampereelta. Finnish international school of Tampereen yhdeksäsluokkalaiset Jenny Stenius ja Juliet Miinalainen kertovat toimittaja Säde Mäkipäälle, millaista oli osallistua yhteisötaideteoksen tekemiseen.

Tiedosto: 

Tom "Dumb" Strömsten Räppiöllä

Ghetto Tyylit on underground-räpin erikoisohjelma, joka on välittänyt tunnelmia hiphopin alamaailmoista Bassoradion taajuuksilla tiistain myöhäisilloissa vuodesta 2010. Räppiön haastattelussa yksi ohjelman neljästä isännästä, Tom "Dumb" Strömsten.

Tiedosto: 
Julkaise syötteitä