Juttuarkisto

Sodan ja rauhan miehet

Vuonna 1978 Yleisradio esitti ensimmäisen jakson 10-osaisesta televisio-ohjelmasta Sodan ja rauhan miehet. Sarjan ohjannut ja käsikirjoittanut Matti Tapio oli alkanut kerätä sarjan aineistoa jo 1970-luvun alkuvuosina. Sarja käsitteli Suomen ulkopoliittista kehitystä 1930-luvun loppupuolelta jatkosodan alkuun.

1970-luvulla YLEssä vaikuttaneen toimittajan Seppo Heikki Salosen kirja on nimeltään Sodan ja rauhan miehet - kuvaus televisio-ohjelmasta ja siihen kohdistuneesta ulkopoliittisesta painostuksesta 70-luvun Suomessa.

Sodan ja rauhan miehet on dokumenttipohjainen näytelmäsarja, jonka materiaali on koostettu arkistolähteistä, asiantuntijahaastatteluista sekä esimerkiksi kokousten pöytäkirjoista. Käsikirjoitukseen osallistui näin ollen välillisesti ulkopolitiikan korkeimpia virkamiehiä.

Seppo Heikki Salosta haastattelee Erkki J. Mervaala.

Akateeminen yöpeliradio 5.4.2014

Lauantaina 5.4. klo 00.30 - 06.30

Päivisin pelaajia, öisin Yöpeliradion tekijöitä. Akateemiset Pelaajat Ry:n jäsenistö pohdiskeli lyhyen podcastin tekemistä, mutta suuruudenhulluus vei voiton. Yhtäkkiä kööri huomasikin sopineensa Radio Moreenin taajuuksien valtaamisesta kokonaisen yön ajaksi.

Ilta tarjosi on keskustelujen, pelimusiikkien sekä visailujen lomassa myös legendaarisen Lohikäärmepuun paluun, kun Andy Pilke palaa eetteriin juontamaan radioroolipelin kenties vihoviimeistä tulemista. Mukana myös Käpylehmä-podcastin juhlava reunion.

Nyt julkaistavat podcastit tuovat myös uneliaampien kuulijoiden saataville nämä historialliset yöpelihetket Radio Moreenissa.

Andy Pilkkeen intro Lohikäärmepuuhun (01:57)

Lohikäärmepuun paluu (56:42)

Käpylehmä - The First Final Reunion (30:45)

Haastattelussa Andy Pilke (13:44)

 

Yöpeliradioon voi kommentoida Facebook-tapahtuman seinällä sekä Twitterissä #yopeliradio.

 

Surukonferenssi Tampereella 10.-11.4.2014

Millaista on suomalainen suru? Muun muassa siihen vastaa Säde Mäkipään haastattelussa terveystieteiden dosentti ja surututkija Anna-Liisa Aho.

Tiedosto: 

Nuoret sanat

Monitoimitalo 13:sta on nähtävillä nuoria sanoja kirjoitettuna vohvelikankaalle. "Höpönassu" ja "ei todellakaan ole ollut ikävä" ovat osa taiteilija Meri Westlinin yhteisötaideteosta Nuoret sanat.

Projektiin on osallistunut kolme koululuokkaa Tampereelta. Finnish international school of Tampereen yhdeksäsluokkalaiset Jenny Stenius ja Juliet Miinalainen kertovat toimittaja Säde Mäkipäälle, millaista oli osallistua yhteisötaideteoksen tekemiseen.

Tiedosto: 

Tom "Dumb" Strömsten Räppiöllä

Ghetto Tyylit on underground-räpin erikoisohjelma, joka on välittänyt tunnelmia hiphopin alamaailmoista Bassoradion taajuuksilla tiistain myöhäisilloissa vuodesta 2010. Räppiön haastattelussa yksi ohjelman neljästä isännästä, Tom "Dumb" Strömsten.

Tiedosto: 

Taideterkkari neuvoo

Kulttuurikuumeeseen sairastunut Säde Mäkipää kävi terkkari Saara Vesikansan vastaanotolla.

Taideterkkari tarjoaa apua kulttuurinnälkäisille ja jakaa vinkkejä Tampereen kulttuuritarjonnasta pääkirjasto Metson Kulttuuritorilla lauantaina 15.2. klo 10-15. Taideterkkarilta on myös mahdollisuus saada henkilökohtainen kulttuuriresepti.

Juttu on esitetty Verstaalla 13. ja 14.2.2014

 

 

 

 

 

Tiedosto: 

Haastattelussa Kummelit

Kummelin viides elokuva Kummeli V saa ensi-iltansa 19. helmikuuta 2014.

Muuttuuko Kummeli? Muuttuuko suomalainen komedia? Onko uudessa Kummeli-elokuvassa tarpeeksi naisnäkökulmaa?

Erkki J. Mervaalan haastateltavina ovat Kummelit Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Vihinen ja Heikki Hela.

 

 

 

 

Tiedosto: 

SEUL ja kilpapelaaminen

Mitä on kilpapelaaminen ja miksi siitä on tullut niin suosittua, että jopa Coca-Cola Company sponsoroi esport-kilpailuja? Seuraako suomalainen media länsinaapurin mallia ja tuo elektronisen urheilun osaksi urheilu-uutisointia?

Verstaalla Erkki J. Mervaalan haastateltavana vieraili Suomen elektronisen urheilun liiton varapuheenjohtaja Erkka Jouste.

Tiedosto: 

Pressiklubin vieraana Pauliina Hulkko

Opiskelijoiden pressiklubi on Tampereen yliopiston opiskelijoille suunnattu työpaja. Nätyn uunituoreen professorin Pauliina Hulkon haastattelu on tehty osana opiskelijoiden pressiklubia. Haastattelun toimittaa Sonja Pyykkö. Vastavalittu professori ja teatteritaiteen tohtori Hulkko raottaa sanaista arkkuaan muun muassa siitä, mitkä hänen mielestään ovat näyttelijänalun tärkeimmät taidot.

Haastattelussa Hanna Sky

Tamperelainen Hanna Sky osallistui Uuden musiikin kilpailuun 2014.

Erkki J. Mervaala haastatteli Hannaa 16.1.2014 ohjelmassa Verstas.

Tiedosto: 
Julkaise syötteitä