Sankareita ja seikkailuja
Sankareita ja seikkailuja on Johanna Tolvasen viikottain toimittama pakinaohjelma.
Johanna kirjoittaa myös blogia kissanelämästä. Raitahäntä-blogi löytyy osoitteesta j0hh2nn2t2012.blogit.fi.

Taiteen viesti

Taide on viestimistä. Jo muinaisissa luolamaalauksissa haluttiin ikuistaa nykyhetki, sen arvot: hedelmällisyys ja metsästysonni. Yhteiskunta halusi välittää kulttuurinsa eteenpäin.

Erakko

Mitä vikaa on siinä, että haluaa olla yksin? Tai luonnossa. Oman itsensä kanssa ilman korvalappustereoita, televisiota tai kirjaa. Miksi on möykättävä jatkuvasti niin ettei kuule omaa sisäistä hiljaisuuttaan?

Kotikissa

Sankareita ja seikkailuja -toimittajan kissa oli hyvin eksoottinen eläjä ja elintasostaan tietoinen. Ruoka tuli tarjoilla samettityynyltä ja lounasta säestämään tarvittiin Wienin poikakuoro (CD riittää). Kissa myös tunsi paikallisten museokeskusten ohjelmistot kuin omat taskunsa - tai tassunsa.

Maailmankaikkeudesta

Alkuräjähdyksen sanotaan luoneen maailmankaikkeuden. Maailmankaikkeus laajenee yhä. Maailmojen synty on kuin kivi olisi heitetty veteen. Se on kuin roiskahdus.

Taiteen valhe

Taide on valhe, joka paljastaa totuuden. Kaikessa koruttomuudessaan tai koristeellisuudessaan se paljastaa jotain yhteiskunnan tilasta. Taide on intohimorikos.

Lapsiaikuinen

Kun olet aikuinen, et enää voi käyttäytä kuin lapsi. Et voi pukeutua värikkäästi. Musta on aikuisten väri.

Terrakottasoturit

Terrakottasoturit ovat arkeologien maasta ylös kaivamia luonnollisen kokoisia savisia sotilaita. Ne muodostavat niin sanotun terrakotta-armeijan. Ensimmäinen terrakotta-armeija löytyi kaivoa kaivettaessa. Sittemmin löytöjä on ollut useita.

Kotikissa

Sankareita ja seikkailuja -ohjelman toimittajan oma kotikissa oli kaikkea muuta kuin kotimainen. Kyseinen katti ei ole vieläkään toipunut siitä faktasta, että Egyptissä palvottiin kissoja.

Bittitaide

Taide on bittejä. Taide siirtyy yhä enemmän verkkoon yleisön katsottavaksi. Monet taidemuseot ovat saattaneet teoksia internettiin tekijänoikeuslakien puitteissa.

Vaikuttava taide

Taide vaikuttaa tunteisiin. Se muuttaa ympäristöä tai tilaa jossa se on. Tilaa, johon taide on ahdettu ahdistuneen mieleen avartajaksi.

Julkaise syötteitä