Timon mansetit

Aktiivinen työtön - kuinkas sitten kävikään?

Timon mansetit –ohjelmassa aiheena on pätkätyöllisyys. Jyväskylässä asuva Virpi Kuoppala toivoisi vakituista työpaikkaa ja mieluisaa työtä. Hän toteaa sen olevan tällä hetkellä kaukaista haavetta josta voi vain unelmoida.

Virpi on suorastaan kiukustunut TE -toimiston palveluihin. Aktiivisena työttömänä työnhakijana hän kokee turhautuneensa TE -keskuksen byrokratiaan. "Teen viisi tuntia viikossa töitä jonka ansiosta menetin muita mahdollisuuksia. Päätöksenä oli: Ei työkokeilua saati palkkatukipaikkaa. Aktiivinen työtön ei ollutkaan työtön vaan työssäoleva työnhakija. Jos viikossa tekee yli neljä tuntia töitä ei ole työtön! Järjetöntä!", toteaa Virpi.

Minkälaisia terveisiä Virpi lähettää päättäjille ja muille aktiivisille työttömille työnhakijoille?

Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 2.12.2014.

Tiedosto: 

Ruokapankki

Jyväskylän Katulähetys Ry:n Ruokapankki on paikka, joka aukaisee ovensa kolmesti viikossa auttaakseen vähävaraisia leivän ja ruuan saannissa. Ruokapankissa käy joka kerta lähes 60 asiakasta ja se on tärkeä paikka monelle Jyväskyläläiselle. Timo Pelkonen kävi tutustumassa ruokapankin toimintaan pankin vastaavan Minna Lapiston opastamana.

Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 18.11.2014.

Tiedosto: 

Lapsen leukemia

Sarita ja Immo Rajalalle Leevi -pojan syntymä kaksi vuotta sitten oli iloinen perhetapahtuma. Unelma onnellisesta perhe-elämästä ja terveestä lapsesta mureni pian, kun Leevillä todettiin leukemia. Mikä on Leevin tilanne nyt ja miltä tulevaisuus näyttää?

Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 4.11.2014.

Tiedosto: 

Sähköyliherkkyys vei korpeen

Tällä kertaa Timon mansetit -ohjelmassa Helena Rantala kertoo kuinka hän joutui pakosta muuttamaan korpeen, metsän keskelle, sähköherkkyyden vuoksi. Helena sairasteli vuosia langattoman teknologian aiheuttaman säteilyn ja erilaisten laitteiden sähköisten kenttien takia. Nyt hän nauttii arjestaan ilman sähköä. Helena Rantala avasi korpikotinsa oven toimittaja Timo Pelkoselle

Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 21.10.14.

Tiedosto: 

Roskapönttöjen kautta omaan asuntoon

Alkoholin liiallisen käytön myötä Antti Viljanen menetti perheensä ja työpaikan. Hän yöpyi vuosia roskapöntöissä ja metsissä. Vuodet kuluivat kiertolaisen elämää viettäen ympäri Suomen. Kylmyyttä sekä nälkää tulinähtyä ja jokainen päivä oli taistelua ja kuolemanpelkoa.

Nykyään 50 vuotiaalla Antilla on katto pään päällä. Hän asuu Jyväskylän katulähetyksen tuetun asumisen yksikössä jossa hän avasi ovensa toimittaja Timo Pelkoselle.

Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 7.10.2014.

Tiedosto: 

Tunnetaitovalmennusta hevosten parissa

Tämän kertaisessa Timon mansetit -ohjelmassa perehdytään siihen, kuinka hevoset toimivat psykologin työparina. Jyväskyläläisen Tua Seppälän Mira - hevonen ja Peppi -poni opettavat lapsille ja nuorille tunnetaitoja. Suurin osa Seppälän tunnetaitovalmennuksen asiakkaista on lapsia. He saapuvat psykologin juttusille enimmäkseen perheneuvoloiden tai lastensuojelun kautta.

Kuinka sitten tunnetaitovalmennus käytännössä tapahtuu? Ainakaan hevosta ei
huijata sanoilla vaan vuorovaikutus on parhaimmillaan, kun ne jätetään
pois, kertoo Tuua Seppälä.

Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 23.9.2014.

Tiedosto: 

Maailmanympäripurjehdus

Elina ja Ilkka Liukkonen saapuivat kotisatamaan Espoon Haukilahteen 7.8.2014. Reilu 100 ystävää oli ottamassa Melina -purjevenettä ja miehistöä juhlallisesti vastaan. Kolme vuotta ja kaksi kuukautta tuli kierreltyä maailman merillä.

Monenlaisia haasteita ja kohokohtia tuli huiman purjehdusmatkan aikana kohdattua. Yllätyksiltäkään ei vältytty, valaaseen törmääminen oli yksi sellainen. Toimittaja Timo Pelkonen vieraili Melina -veneen salongissa.

Melinan ja miehistön seikkailun lokikirjoihin upeine kuvineen voi myös tutustua yksityiskohtaisemmin osoitteessa www.symelina.fi

Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 9.9.2014.

Tiedosto: 

Lapsen huostaanottoon voi olla monia syitä

Keski-Suomessa asuva reilu 40-vuotias Sari Antila ja hänen tyttärensä ovat kokeneet kovia. Molemilla tyttärillä oli vaikea lapsuus erilaisten vastoinkäymisten vuoksi. Esikoistytär joutui hyväksikäytön uhriksi ja myös nuorempi tytär ajautui vanhempien miesten ja päihteiden pariin. Timon mansetit -ohjelmassa Sari kertoo kuinka vaikeuksien kautta voittoon selvittiin.

Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 11.6.2014.

Huumori voi olla väkivallan väline

Jyväskyläläinen Jarno Hietalahti on tutkinut gradussaan huumorin, naurun ja väkivallan suhdetta ja matka jatkuu kohti väitöskirjaa. Hietalahti on todennut, että huumori on tapa käyttää valtaa ja tuoda esiin ilkeitä ajatuksia kauniimmassa kuosissa.

"Se oli vitsi" on tavallaan yhtä hatara perustelu kuin "olin kännissä", toteaa Jarno. Työpaikoilla ja kouluissa huumori on myös väkivallan väline. Miten huumori on muuttunut Suomessa vuosikymmenien aikana ja onko itseironia hyvästä vai pahasta?

Näistä ja monista muista huumoriin liittyvistä asioista keskustelevat filosofian maisteri Jarno Hietalahti ja toimittaja Timo Pelkonen.

Ohjelma on esitetty Radio Moreenissa 28.5.2014.

Viherlandia

Timon mansetit -ohjelma vierailee tällä kertaa Jyväskylässä sijaitsevassa maankuulussa Viherlandiassa. Ohjelman toimittaa Timo Pelkonen

Tiedosto: 
Julkaise syötteitä