Uskon akatemia
Uskon akatemia on Tampereen evankelisluterilaisten seurakuntien ja Tampereen työväenopiston yhteistyössä toteuttama luentosarja.

Voiko uskoa määrittää?

Kevään Uskon akatemia -luentosarjan päättää teologian tohtori ja Helsingin yliopiston professori Jaana Hallamaa. Viimeisellä luennolla pohditaan, voiko uskoa määrittää. Hallamaa lähestyy aihetta kielen tasolla ja tieteellisestä näkökulmasta.

Luento on taltioitu pääkirjasto Metsossa 17.4.2012.

Mihin uskot, jos et usko?

Uskon akatemian toiseksi viimeinen luento veti pääkirjasto Metson salin täpötäyteen ihmisiä, kun puhumassa oli maailmaa nähnyt oikeushammaslääkäri ja professori Helena Ranta. Aiheena on kevään "Mihin uskot, jos et usko?" -teeman mukaisesti uskomaton totuus.

Luento on taltioitu pääkirjasto Metsossa 27.3.2012.

Muslimina Suomessa

Tämänkertaisella Uskon akatemia -luennolla senegalilainen muslimi Badara Sathie kertoo omasta uskostaan ja elämästään muslimina Suomessa. Mukana on myös hänen vaimonsa pastori Karoliina Löytty.

Luento on taltioitu pääkirjasto Metsossa 13.3.2012.

Epäilevä usko

Kevään toisella Uskon akatemia -luennolla pohditaan epäilevää uskoa. Omasta näkemyksestään on kertomassa professori emeritus Antti Eskola.

Luento on taltioitu pääkirjasto Metsossa 21.2.2012.

Ortodoksisuus ja sen haasteet tänään

Tänä keväänä Uskon akatemiassa tutkitaan uskon olemusta eri uskontojen ja ateismin näkökulmasta. Luentosarjan avasi arvovaltainen luennoitsija metropoliitta Ambrosius. Hän puhui aiheesta "Ortodoksisuus ja sen haasteet tänään".

Lisäksi huhtikuussa Tampereelle luennoimaan saapuva teologian tohtori ja professori Jaana Hallamaa oli jättänyt etukäteen metropoliitalle pohdittavaksi seuraavan kysymyksen: "Ortodoksista kirkkoa on kutsuttu median lemmikiksi. Usein ortodoksinen kirkko ja usko esitetäänkin eksoottisessa valossa, eikä niihin kohdisteta julkisuudessa samanlaisia vaatimuksia eikä samanlaista kritiikkiä kuin luterilaiseen valtakirkkoon. Mitä haittaa ja vahinkoa ortodoksiselle kirkolle ja uskolle voi olla tällaisesta lemmikkiasemasta?"

Luento on taltioitu pääkirjasto Metsossa 14.2.2012.

Mikä tulevaisuus?

Kevään viimeisellä Uskon akatemia -luennolla suunnataan katseet tulevaisuuteen. Puhumassa on vanhempi tutkija, filosofian tohtori Burkhard Auffermann aiheesta "Mikä tulevaisuus?".

Luento on äänitetty pääkirjasto Metsossa 31.3.2011.

Mitä on oikeudenmukaisuus?

Tämänkertaisella Uskon akatemia -luennolla avataan oikeudenmukaisuuden käsitettä. Luennoimassa on tutkimusprofessori, filosofian tohtori ja valtiotieteen tohtori Heikki Hiilamo.

Luento on pidetty Tampereen pääkirjasto Metsossa 10.03.2011.

Mitä on ihmiskunta?

Uskon akatemia -luentosarjan kolmannessa osassa kysytään, että mitä ihmiskunta on. Luennoimassa on kulttuuri- ja ihmisoikeustoimittaja Maila-Katriina Tuominen.

Luento on pidetty Tampereen pääkirjasto Metsossa 10.02.2011.

Mitä on yhteisöllisyys?

Uskon akatemia -luentosarjan toisessa osassa pohditaan yhteisöllisyyttä. Luennoimassa on pastori ja kirjailija Hilkka Olkinuora.

Luento on pidetty Tampereen pääkirjasto Metsossa 01.02.2011.

Mitä on ihminen?

Tämä on Radio Moreenissa kuultavan Uskon akatemia -luentosarjan ensimmäinen osa. Luennoimassa on arkkipiispa emeritus John Vikström, ja aiheena on "Mitä on ihminen?". Uskon akatemia on Tampereen evankelisluterilaisten seurakuntien ja Tampereen työväenopiston yhteistyössä toteuttama, elämän ja uskon kysymyksiä syventävä luentosarja.

Luento on pidetty Tampereen pääkirjasto Metsossa 27.01.2011.

Julkaise syötteitä