Vaalikone

Vaalikeskustelut

Viimeisessä ohjelmassaan Vaalikone ruotii, mistä näitä vaaleja ennen on puhuttu ja mistä on vaiettu. Kuka on päässyt ääneen ja kuka taas jäänyt keskustelussa taka-alalle?

Vaalikone haastatteluissa mielipiteensä pääsevät sanomaan Mannerheimin lastensuojeluliiton johtava asinatuntija Esa Iivonen, Suomen luonnonsuojeluliiton luonnonsuojelupäällikkö Ilpo Kuronen sekä poliittista uutisointia tutkinut tiedotusopin emeritusprofessori Pertti Suhonen.

Vaalikoneen toimittavat Maija Luotonen ja Verna Leinonen.

Tiedosto: 

Keskusta ja kokoomus

Tämä Vaalikone käsittelee keskustan ja kokoomuksen vaaliohjelmia. Neljä vuotta hallituskumppaneina istuneilla puolueilla on paljon samaa, mutta myös erimielisyyksiä, esimerkiksi kuntaliitoksista. Ohjelmassa puidaan myös puolueiden verolinjauksia ja työllisyyspolitiikkaa.

Studiossa keskustelemassa ovat keskustan eduskuntavaaliehdokas Jouni Ovaska ja kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Ritva Asula-Myllynen.

Vaalikoneen toimittavat Maija Luotonen ja Verna Leinonen.

Tiedosto: 

SDP ja Vasemmistoliitto

Vaalikoneessa käsitellään tällä kertaa vasemmiston, eli SDP:n ja Vasemmistoliiton, valmistautumista vaaleihin.

Millä eväillä kriisissä rypevä vasemmisto lähtee tuleviin eduskuntavaaleihin?

Aihetta puivat studiokeskustelussa SDP:n eduskuntavaaliehdokas Sanna Marin ja Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Jukka Peltokoski.

Vaalikoneen toimittavat Maija Luotonen ja Verna Leinonen.

Tiedosto: 

Perussuomalaiset

Tällä kertaa Vaalikone syventyy Perussuomalaisten suosion syihin ja seurauksiin.

Oman puheenvuoronsa aiheesta antavat Tampereen yliopiston eri tieteenalojen tutkijat ja vaikuttajat Jorma Sipilä, Mikko Lehtonen, Jiri Nieminen ja Jani-Petri Laamanen.

Vaalikoneen toimittaa Verna Leinonen ja Maija Luotonen.

Tiedosto: 

Vihreät

Vaalikoneessa perataan puolueiden vaalilupauksia ja pannaan kevään mittaan puolueet selkä seinää vasten. Joka ohjelmassa yhteiskunnalliset vaikuttajat arvioivat puolueiden lupauksia.

Ensimmäisessä ohjelmassa tilille joutuu Vihreät. Minkälaisia ajatuksia Vihreiden Suomi-Leijona herättää? Mitä ovat viheralojen työpaikat?

Vaalikoneen toimittavat Maija Luotonen ja Verna Leinonen.

 

Tiedosto: 
Julkaise syötteitä