Radio Moreenin toimitus

Toimituspäällikkö

Toimituspäällikön virkaa hoitaa Päivi Harkko. Päivi on Tampereen yliopistosta valmistunut filosofian maisteri. Toimituspäällikkönä hän vastaa Moreenin päivittäistoiminnasta käytännössä. Päivin puoleen voi kääntyä kaikissa radion ohjelmia koskevissa kysymyksissä. Myös uudet ohjelmaideat ovat tervetulleita!

”Loppukesä vuonna 1996. Televisiossa Heli Rantanen heitti Suomelle olympiakultaa keihäässä, ja kisan jälkeen Fool's Gardenin Lemon Tree soi radio Kiss FM:n listalla. Radio ja TV toivat maailman keskelle mökkimaisemaa. Haave toimittajan työstä syttyi, ja rakkaus radioon kypsyi vähitellen. Radio puhuttelee, koska se pystyy välittämään uutiset ja tunnelmat nopeasti, mutta ei pureskele kaikkea valmiiksi. Kuvat syntyvät kuulijan mielessä. Radio juttelee kuulijan kanssa kahden kesken.”


Toimittaja

Ritva Alpola on Radio Moreenin vakituinen toimittaja ja tuttu ääni kanavalla jo sen alkuajoista lähtien. Hänen erityisalaansa on kulttuuri. Lisäksi hän on järjestöohjelmien tuki- ja yhteyshenkilö.

"Olen suuren radiosukupolven lapsia. Veressäni kiertävät Kankkulan kaivot, lauantain toivekonsertit ja monet kuunnelmat, kuten ’Hyvää iltaa, nimeni on Cox’ – kolealla äänellä lausuttuna. Baskervillen koiran ulvonta hyytää suonia vieläkin! Radiosta kaikuvia Turun tuomiokirkon kello 12:n lyöntejä olen inhonnut aina: ne olivat kouluunlähdön merkki kelloa taitamattomalle pienelle iltavuorolaiselle. Lapsia oli tuolloin niin paljon, että koulua piti käydä kahdessa vuorossa."

 

 

 


Äänisuunnittelija

Myy Ojanpää toimii radion äänisuunnittelijana. Hän vastaa siitä, että tekniikka toimii ja että ohjelmantekijät ja opiskelijat oppivat äänittämisen ja editoinnin salat.

"Radio on minun mediani. Aamu alkaa uutisilla kelloradiosta ja radio on seuranani pitkin päivää. Ohtakari - rakkaudella, on radiodokumentti joka ankkuroi minut entistä tiukemmin kiinni radioon. Tunnetila, jonka tuo radiodokumentti jätti, muuttui vieläkin täydellisemmäksi, kun menin käymään Ohtakarissa, Lohtajalla. Harrastuksiani ovat koirat, kalastus ja käsityöt. Tykkään kulkea luonnossa ja lenkkipoluilla. Lempipaikkani löytyy Etelä-Pohjanmaalta kotijärven rannalta, Nummijärveltä. Viihdyn hyvin myös kultavaltauksella Sotajokivarressa."